Friday, June 4, 2010

042: Naik Darah??? TERSANGAT Yerrrr....


Hari dimulakan dengan hangin dan amarah yang hampir meletupkan dada aku!!!!...Camner my ctc no n my address buleh ter reveal dengan mudahnya???...Yer...sangat mengerikan!!!!....Dan bagi org miskin cam aku nie dan org yang punya background dlm banking line...ini nampak sgt kebocoran personal details yang sgt merbahaya.....Yang paling hebat no beruk band aku pun boleh korang SMS....

Aku tengok jer SMS yang berbaur ugutan...yang tersangat tidak professional itu...yang pasti entah under what law they are following in this Malaysia....I totally dunno!....ooowh...nak datang umah aku untuk berundingg...WTF!!!!...so aku tarik napas call my advisor sekalian alam....dan setelah mengambil kira berat kiri kanan, tepi, belakang, atas dan bawah...maka aku telepon kepada aku nyer telekomunikasi kompeni yang aku pakai untuk Beruk Band dan HP line....

Satu complaint...yang tahap dewa aku lodged kan...Dan mamat yang aku call tu...belum aku habis ckp lagik siap potong ckp aku...aku yg tengah berapi..terus sound...biler marah kene ckp London yerrrrrrr..."Dear officer, please listen to my conversation and complaint that i want to lodge...before u comment or advise...."dengan sternnya!!!...hamik ko....ko tak belajar Customer Service basic rules ker.???...Listen then react!!!!...ek eleh....so mamat to say sorry...terketar-ketar gak....aku pun proceed with my story...bla bla bala...segala apa yang jadik.....most of the details....how the hell that "A_O_ C_E_D_T Sdn Bhd...so called agensi yang dilantik buleh dpt my ctc details my address n even my beruk band no...ape kejadah aku nak bagi Beruk Band no aku kat org...sgt bodoh kan????...nampak sgt all these details aku update dgn korg jerk....lain Bank aku takder problem pun....so satu kompelin tahap dewa telah direkod....

Aku pun pi kejer...sebelum pi aku mengumpul semua details yang aku ader...gi lah kejer cam biasa...then tgh sedap kejer dapat la satu call dari bedebah so called pegawai...(konon...dlm hati kejer pakai lutut...aku dah wat pymt...pasai apa hangpa takleh track...walaupun dah 2 minggu lepas?...sapa nak jawab???...should we just shoot your so called CEO for the so EFFICIENT SO CALLED OFFICER?....aku dgn penuh geramnya dan stern of course...suruh tht so called perempuan Melayu terakhir call aku balik slps stgh jam...yang paling melampau....pagi tadi sms dr no lain...suruh aku call officer Tetttttt....kat no lain...dan ptg aku dpt call dr no yang lain pulak!!!...Hah!!!...bukan no opis...tapi no HP milik syarikat gergasi negara kita.....satu telco yang aku pakai...hebat...dan dgn suara setannya...ader hati mrh aku..."Jangan pulak nanti tak angkat hp biler saya call!"...wahhh...jalang bebenar yer!!!!...so aku reply..."I am working! cant u understand that?! Dont ever use sarcastic remarks over me and i will make police report regards on this!. Just call me within 30 minutes...do u need me to make u understand or what?...dan dan dia letak phone. Aku yang masa tu sibuk handlekan satu case kejer, selamba biarkan HP ataih meja.

Tic Toc tic toc...more than half an hour...takder pun no tu call aku...aku call balik that no...no one pick up call...hampir masuk mailbox...dan kali ni aku takkan bagi korang muka lagik dah!!!...aku bukannya loan korg sampai berpuluh Ghibu yer!!!! balance tak sampai $750 ko nak gertak aku...okeh.....aku dah plan...balik jer Balai Polis....u will see me there...

Tgh aku kejer...aku pasan HP aku ilang...aaaaaaaarggghhh apa lagi suey nie?????....HP ni aku beli sama cam HP aku yang ilang dulu...kaler jerk lain!!!...Kwn aku siap ckp aku gila...org dah pakai HP canggih...ko beli HP sama...huhuhuhuhu...sbb HP lama tu...Someone belikan....hadiah untuk aku...dan dia org penting dlm hidup aku walaupun kitorg dah BREAK...ada pahammmmmmmmmmmm.....argghhh!!!!

Yang diorg ni pun sambil carik...sambil berleter kat aku...rupanya ader sapa ntah masa kemas meja terbuang dlm tong sampah tepi meja....bukan meja aku..tapi meja kwn aku....Laaaaaarrrrr...terduduk aku tgk phone tu...sbb bila dlm opis kena silent phone...ishhhh....dok miss call pun bukannya dengaq...ALHAMDULILLAH.....aku dah ternangis...sbb aku nak SMS bukti segala....ishhh...bukan pix bogel yer...gambar sexy mmg la ada...sexy ker...tembam ader arrrr...ishhhh...

Habis jer kejer...aku settlekan semua akunyer folo-up...update boss aku cam biaser...then aku drop call lagik to TELCO..this time aku ckp dgn officer nama Izwan...cian gak kat dia...dia ckp melayu mula2...tapi aku bantai speaking...i am truly sorry...sbb sumtimes aku tak sengaja...sbb akunya terms in Malay especially something regards to Law n so on aku tak pandai explain dlm melayu...so aku ckp english yang senang...kg gitu...maklumla...aku sekolah pondok jer kan...Alhamdulillah...dah update psl pymt yg aku buat tgh tadik...jugak aku check balik pasal aku nyer case tgh tadik....so everything in order...dah ader mgr yang monitor...i just need to go down to any of their branch tomoro...okeh then ...lega...

Habih kejer...gi mkn dgn cik Amin....update lebih kurg pasal kejer n our OT as well...then balik n singgah Balai Poliskat Putra Heghts...alhamdulillah...report siap....hati aku lega...jiwa aku tenang lagik...dan kalau that so called officer tu antar org mai umah aku...mari kita tengok bergegar tak kompeni tu dan jugak Telco aku...aku pasti akan letak komen kat surat kabar...n forum...n also bank negara...korang lagi jahat dari ALONG!!!!...kita tgk berapa tahun korg amik untuk bersihkan nama korang...encek polis tadi pun muka heran tgk SMS korang!!!!...hebat!!!!

2 comments:

NenekPenne said...

exkuse me exkuse me
i tak faham...heeee

u tau tak, dulu kan i ada terkredit kard, then the kredit kard ada call ai suruh bayar, so i cakaplah i bukan tak nak bayar tapi i dah tak mampu nak bayar, i nak bayar installment yang i mampu dia tak nak terima ... bodoh kan? last sekali, langsung i tak bayar..
at least considerla kan, kita akan bayar walaupun tak seperti amount yang dia nak.. i pun ada liabiliti lain yang perlu dibyar...

yang i amarah sesangat tu, tukang call on behalf of the bank tu cakap dgn angkuh... u dah amik u kenalah bayar...

eee mcm apa entah

so i pun cakaplah, yang u sibuk tu perhal...sukahati ai lah nak bayr ker tak...terus letak phone...




i cakap, memang lah i

i am Naa... said...

ini sbb senang jerk nenet....cam kes i ni sgt melampau...i kejer bank...is the officernyer attitude....ello awak tu cuma mkn gajik..yg berlagak cam tht bank is mak bapak or tok nenek nyer naper???...then kejer pakai lutut!!!!!....check before u do it..learn n live with the law...bukan main hentam....kalau mcm tu net...u feedback to bank negara...record the conversation...bengang sgt upload kat youtube....n jgn lupa call balik...get the higher person to handle....there are options....bukan cam tue caranya wat kejer....