Wednesday, June 2, 2010

041: Impian yang berkecai....


Hari ni tak nak citer about my own impian...tapi kisah benar pasal sebuah impian....impian seorang insan yang aku kenal walau tak rapat sangat. tapi cukup memberi kesan dalam hati...

Let us begin the story okies...

This Guy...biar aku panggil dia Kamil!...aku suka nama nie...heheheheheh....

Kamil ni anak org sederhana....tak la sederhana sgt la...kalau kenal lebih rapat...kaya jugak sebenarnya. tapi dia ni memang suka berdikari. So lepas belajar dia pun kejer la dgn satu syarikat ni kat KL. Dah lama kejer kat situ dapat la offer dari company dia untuk gi oversea...bukan pi cuti. Tapi kejer kat sana. Mamat ni engineer. So korang paham2 la dia nya duit berkepuk ker tak?...so actually this guy quite successful in his career. To be honest aku pun teringin gak cam tu...

Dalam masa yang sama dia kenal la dgn sorg pompuan nie...nak kata lawa?...erm...aku pompuan gak...bukan jeles tapi to be honest mata this lady mcm ada suatu yang tak kena. Pakai tudung (pls...ini kisah benar, so amik pengajaran darinya bukan nak justify sesiapa). one of her fren pernah la tumpangkan that lady pompuan tu tgh cari umah sewa. Bila dah dok sekali of course tembelang dia pecah. Sangat berlagak dan jenis manusia yang tak kenang budi! Dan sebagai seorang pompuan, di muka pompuan ni tak der pun cahaya keikhlasan....tersangat yer...bukan aku sorang jer ckp cam tu...FAKE!!!!...konon berlakon gemalai buleh la cover hati dia yg busuk tu...

Kamil ni pulak bila dah kwn dgn pompuan ni...(letak nama Fazi). Siap sanggup marah kwn dia bila diorg citer pasal Fazi. Siap marah kwn dia kononnya kwn dia ni cemburu dia dgn Fazi. Hello!!! lelaki ni pun bangang gak!!! bila dah sayang tak nak lak siasat betul ker tak. Padahal kengkawan dia syg kat dia. Tegur dia sbb he deserves better person. Maka hanyut la si Kamil nie dgn cintanya si Fazi!. Ingatkan bila balik dah nak settle down. Di jadikan citer si Kamil ni punya la kusut, dia pi la umrah. Ingatkan nak la dpt petunjuk andai Fazi tu lah orangnya. Balik jer dia pun pegi la ke rumah Fazi. Dok call pompuan tu tak angkat. Bila sampai, terkejut la....ada lelaki dlm keter dgn Fazi. Lelaki tu pulak bukan org lain. Wan!!! kwn baik dia masa kat overseas!. Apa lagi gaduh la. Dan mlm tu Kamil kena tumbuk dgn Wan. Wahhhhh....gitu!!!...Fazi tu pulak bila dah cam tu terkeluar la perangai "Baik" dia. Siap memaki si Kamil!. So diorg pun break la.

Kamil terus berenti kejer 2 weeks after that. Yer la...cam ner nak kejer...tgk x tgh scandal dgn kawan sendiri. Hmmm...dan Tak sampai 2 bulan pompuan tu bertunang and week after that nikah. Now tgh honeymoon. Kamil masih lagi sedih dan kini terkejut pulak dgn citer kawen Fazi. Bila jadik cam tu syukurla kawan baik dia masih lagi care pasal dia. Padahal dulu dia pernah marah kerana hasutan Fazi. Hebat betul pompuan tu...

Baru la sekarang Kamil ni sanggup citer. Sepanjang 4 tahun kawan, habis semua duit yg dia ada untuk pompuan tu. Sewa umah, keter semua dia bayangkan. Heran gak aku. Gajik dalam $1500...sewa umah jer dah $550, satu umah okey!!!...then pakai Neo...Kamil ckp dia tinggalkan Kamil sbb tak der duit lagi dah. Muka dan kalau cakap mesti korg tak sangka pompuan Fazi ni sejahat itu!. Tapi itu realiti!!!!...

Buat Kamil, kami harap ini pengajaran yang takkan dia lupakan. Kadang-kadang manusia lebih suka tgk luarannya. Bila pompuan cam kasar korg ckp pompuan tu jahat lah...x layak la...tapi tahukah korang, biarpun pompuan diorg tu nampak ganas segala...tapi hati diorg tak la pernah pulak sanggup buat org cam tu. Yang kononnya "BAIK" tu lah yang akan betray korang. Manusia macam Fazi ni berlambak sekarang, mintalah pendapat sebelum berkawan...bila kwn pompuan awak bersuara bukan dia cemburu...pompuan lebih kenal pompuan...itu hakikat abang oiii...

Kamil, moga lepas ini awak akan bangun!. Lebih baik dari semalam! Lebih bagus dari kelmarin!. Lupakan! walau saya tahu sgt susah dan luka. Tak berbaloi kenangkan pompuan mcm tu, betapa murahnya cinta awak pada dia hingga sanggup meracuni kwn baik awak "BETRAY" pada awak....kesalahan lalu telah berlalu...bangunlah..kerana kami hulurkan persahabatan bukan hanya masa senangnya awak....

2 comments:

NenekPenne said...

ermm...nak susun ayat ni
Kamil deserve someone better kot
errr Kamil still available ker? heeeee..

tulah kan, manusia ni... nampak baik tapi sebenarnya tak baik
dan yang nampak tak baik sebenarnya baik...pokok pangkal semua bergantung kepada hati gituh

i am Naa... said...

betul tue nenet...cian dia....mamat ni tak sampai 30 lagik....tgh frust...tu lah tgh cari kan kejer baru untuk dia...hope dgn tu tak la dia tingat pompuan jahat tu!!!..