Tuesday, July 20, 2010

064: Terima kasih DIA...

Mata masih ngantuk....dah jadi vampire x tido mlm....dah ader org pasan...ko x tido ek???...ahaksssss...tido....pagi arrr...nasib arr aku kejer mlm...kalau tak jenuh la...sepanjang hari i online jer...tak jugak..i online bila DIA online...

DIA jauh....di tempat yang i takkan sampai dgn jln kaki...juga xder flight untuk ke situ...alahaiii..naper jauh sgt yanggg...u dera i tau???...tapi hati i tenang...Ya Allah tak pernah aku rasa setenang ini...Semoga perasaan ini takkan hilang dari diri...Amin...dulu hati i penuh ribut taupan segala...entah kali ini perasaannya sangat berbeza...i rindu dia...rindu yang bukan bernafsu yer...ahaksssss...dan i kene tunggu dia......i tak boleh ikut hati nafsu segala....
I tau dia suka apa yang dia buat sekarang, i am ok with it...entah...mungkin sbb i nie giler orangnya...selalu suka yang pelik2...sebab tu jugak byk yang pelik2 jadi dalam hidup kot...kita kene tabah kan...??? I am simple person...walau orang yang suka ckp i complicated....i am not...cuma i ader prinsip....i bukan manusia yang suka sorok realiti...kalau sayang i ckp sayang...kalau tak suka i cakap tak suka...act like adults...why we need to sorok while at the end it hurts both of us badly...instead of tinggalkan kenangan manis dah jadi mimpi ngeri bila ingat diri masing-masing...For me...sebagaimana manisnya kita mulakan relationship itu...biarlah kita akhirkan dengan sebaiknya....tak bersama tak bererti sayang dan cinta...tapi untuk apa bersama kalau kita saling menyakiti???..that is my point of view....

Maybe ader org yang ckp i pandai ckp jer...the reality is true...i done that to my someone...Allah itu Maha Mengetahui, Maha Kaya...keputusan i betul...i hilang my someone as a lover, but he still there as my gud frens...my guardian...and Allah itu menduga lagi...i ingat i akan kalah lagi...namun dalam hati i berduka sangat2 tiba2 Allah kurniakan DIA...seorang yang sama keras kepala mcm i...seorang yang degil macam i jugak...dan seorang yang giler macam i...dan dia buatkan i rasa tenang...sampai i tertanya....adakah benar apa yang i rasa...dan kerana dia i makin happy...senyum itu makin tulus...makin luhur...dendam di hati i makin kurang membara...Alhamdulillah...Mungkinkah ini hikmah yang i tunggu-tunggu???..Ya Allah wahai pemilik langit dan bumi...Engkau yang lebih mengetahui tentang aku, tentang DIA, tentang kami...aku pohon Engkau permudahkan kesulitan yang ada sekarang, redakan dendam di hati Ya Allah, bukakan jalan ini untuk aku dan DIA...andai DIA untukku...dan kalau dia bukan untukku...aku takkan menyesal kerana DIA antara hikmah terindah dariMU untukku..Amin Yarabbalalamin.....

Hati rasa rindu...setiap kali i rindu i berdoa pada Allah, permudahkan dan bukakan jalan kepada i dan DIA...hati i tenang....itu yang terindah..yang tak dpt i citer atau khabarkan melalui kata-kata yang ada...dan hari ini DIA telah memberi komen yang sgt i harapkan...i ingat dia tak baca my lovely Aara Yara. He does...tapi dia tak nak i riak...i have that talents...n he hope that i can finish the story...n yes..i will finish it....sebab i tak nak i terbawa dgn watak itu...kerana kadang-kadang i terbawa dek watak-watak dalam cerite i...maafkan i sayanggg...buat my silent reader yang telah memberi komen-komen positif kecepuk pada i lively...tq all...betapa besarnya jasa korang sebab sudi..."that the other side of me yang mungkin korang tak nampak dengan mata kasar"...ehekssssss....

Tengah melayan lagu "Dosakah Aku from Nidji"....

Nidji - Dosakah Aku
(Album Let's Play 2009)

dosakah aku mencintaimu...
mendampingimu...inginkanmu...

aku manjadi...diri sendiri...
tak peduli...apa kata dunia...
ku nanti hari ketika...
cinta datang...cinta menang...

jadi sayangku...bertahanlah...
bila terkadang mulutnya kejam...

peluklah aku...jangan menyerah...
mereka bukan hakim kita...

bintang yang mempertemukan kita...
cinta yang mempertahankan kita...
ooh...tuhan dengarkan doa...
dari cinta yang terlarang...

rasa yang mempersatukan kita...
cinta yang mempertahan kita...
ooh...tuhan dengarkan doa...
dari cinta yang terlarang...

cinta dan rasa bersatu di doa...
berharap cinta kita yang terlarang...
berharap cinta kita yang kan menang...

2 comments:

NenekPenne said...

good lah kalau u dah terasa hikmah tu... i belum lagi kot..atau i yang masih tak sedar apa2 lagi..

i am Naa... said...

jgn berhenti berdoa pada DIA...DIA yang lebih tahu....Moga u akan nampaknya...Amin!