Tuesday, July 13, 2010

062 : Aku Naa & my FB status


Semalam terjumpa one colleague…selalu jumpa dia ni time aku kene force for training….eheksss…

-Gal! are u ok…I see ur FB status…seems so angry…must be sumthing happen to u…

Aku just senyum, sumthing that I cant explain to public. Dengan muka selamba aku ketawa…

-U stalker…eheksss…

-Ehh…tak la…tiap kali I bukak FB I mesti tgk updates…I perasan tgk u punyer updates mcm ada sumthing yg u nak balas…owhhh…daring gal! Tapi bila I tgk u cam ok jer…

-Just a status maaaaaaaaa….ahaksssssss…

Senyum…namun aku tahu senyum itu sangat hambar…sehambar hati aku!

But this is not the first comments…aku ader banyak comments pasal my status in my FB yang paling kelakar dari orang yang tak la close dgn aku pun. Rasa cam glemer lak…ahakkkkksss…pasan lagik!!! Oooiii Anak Tok Mad jgn ngarut!!! Sian korang kene layan aku yang semakin ngarut2 nie….


Yeah there is sumthing happen to me…sgt complicated…but rest assured aku still can smile, live as per normal…luarannya la…tapi kat dalam…Makan habis beb!!!!...(ayat cik Amy nieh)…Yer aku tahu aku need to settle all this fast…tapi tu la…bila semakin jauh…hati semakin berat…hati semakin saki for sure…sumtimes I keep wishing that I could be a bit JAHAT n DARING…Berani…arghhhh…so hard to explain…Ya Allah…kupohon padaMU tunjukkan aku jalan yang terbaik…menyelesaikan masalah ini dengan cara yang paling berhemah…sedang aku tahu akulah insan yang sebenarnya paling terluka saat ini….Amin…


Apa pun…aku bersyukur Allah itu sayangkan aku…Kebenaran itu terbuka luas untuk aku, mengajar aku erti sabar. Belajar mengadapi dugaan dengan cara yang terbaik, dan aku tetap. Dan dugaan kali ini juga buatkan aku makin disayangi keluarga mahupu kengkawan. Alhamdulillah…itu hikmah yang terindah. Aku semakin positive menilai hidup. Makin berani dalam kejer. Makin detailed. Makin pentingkan kerja aku dan keluarga. Hati aku makin kuat biar rasa cinta makin sukar….aku sedar aku makin sukar untuk percaya pada insan lain lagi….Maafkan aku…bukan aku ingin menghukum namun pengalaman aku mengajar aku dengan cara yang sangat kejam…sumtimes aku masih ada rasa takut dalam diri…aku hanya insan biasa yang mungkin bagi orang yang kenal aku akan cakap aku ni kasar…sure aku tak takut apa pun…..hahahahahahaha…itu pada mata kasar korang…tapi kalau ko betul2 kenal aku….betapa aku ni fragile….dan aku jugak sebenarnya takder la sanngup nak sakitkan hati orang lain…


Hari ini, hati tak berapa best…Alhamdulillah…cuti aku dah approve…aku rindu Abah…tapi entah kenapa aku rasa susah nak call…sebab aku tak nak he sense my unhappiness…am truly not happy…I am sad…need his hug…but at the same time I don’t want him to worry about me…anak abah ni kuat orangnya….and me is truly miss u abah….nanti naa balik Naa masak abah punya faveret food….


(Aku sebenarnya tak sekuat mana pun…sambil taip entry ni aku tak sedar air mata aku dah keluar…Ya Allah, berikan aku kekuatan untuk menghadapi semua saat sukar ini…Amin)

2 comments:

NenekPenne said...

i pun tak sampai hati nak lukakan hati orang tapi lately ni kena buat hati kering...no more thinking of others feeling. my feeling is my utmost priority...

i am Naa... said...

tu la kan nenet...i pun in hard decision also...hati sgt sakit...tapi tu la...i tak sampai hati...kalau i sampai hati dah tentu ader orang akan merana dgn teruknya...tapi tu la...i tak sebaik mana...bila orang sakitkan hati i...i balas jugak...with the reversed action...i hurts the person that they loved the most...lagik kejam kan???