Tuesday, August 31, 2010

090: BeBel MeRdEka....


Hari terakhir AUGUST...esok SEPTEMBER dah mai....i luv SEPTEMBER sebab it is my birthday month..then most of my luv one are in september gak....semoga SEPTEMBER ini bawa bahagia pada semua.....Amin Ya Rabbal Alamin....

Semalam is my first day at work after long rest...a bit blurrrr...owhhh...email flooded...ok owwww...peningnya cheq...xder apa yang urgent but customer a bit sarcastic...what to do? call flooded like hell semalam..everyone tired...ramai EL n MC...and cm is also unreasonable...all those simple thing also dunno to do...erkkk..claimed to be that they are in DEVELOPED COUNTRY!...erk...mentality?...hahaahhahahaahhah...sendiri mau ingat la...memang menguji kesabaran tahap dewa dah...sejak aku masuk burung antu shift nie aku dah jadi banyak penyabar...mesti semua mgr relax jer....budak Naa nie tak cari pasal dgn cm...hahahahahahahaha...aman dunia....kekekekeekekke....

Semalam bukak posa best...because i have kak mimi....depa pulun udg galah yang cheq tolong tapaukan....bila la kakak aku ni nak kuruih...semangat dia pulun semlm....oopppss...mampuih dia bengang..kekekekekkeke..terKUTUK lak...ptg nie dunno what to tapau...kuih n murtabak la....n i nak ikan bakaq....mabeles tue....amboiii dia punya tingin...alahai macam2 dalam paler nie...raya nanti dok pikir nak mintak my kakak buat ketupat for me...lemang my abang ipaq nak buat....hope dapat la merasa bakaq lemang...dodol...ermmm..entah....penat oooo...mkn memang la best tapi bab kacau tu mau kelepet jadiknya....owhhhhh tidak!!!!!...

Baju raya tak beli lagi...tak berkenan lak...so tgk la mood cheq nanti...kalau tak cheq pakai jer baju tahun lepas....sebab cheq ni bukannya rajin pakai baju kurung pun...hahahahhahahaha...raya nie amik cuti panjang...nak betul2 rest and spend masa with my family....nak mkn my faveret...nak bodek mak masak pajeri terung...best nyaaaaaaa.....

Owh...semalam bukak my email...still alots of email that is cced to ME?...what is ur intention?...act like nothing happen...hebat betul laki orang nie...paling kelakar tanya K Mimi about me...with the ayat.."Tak nak jawab tak per..". Berhentilah!...u keep hurts others for what?..apa lagi u nak?..tak cukup lagi bini u kat umah?..anak kat umah tu?...tak kesian ka kat bini u?..u kata u sayang dia...then u bgtau la kat dia apa u nak...not finding other women for ur whatever reason...and u tak rasa pun bersalah on me...owhhh i bukan bini dia...so lyn me like i am toy or sampah jer...tapi tak pulak malu lyn i like girlfren in opis...ur bini mintak i jgn ctc u no matter what....but u urself seems that u dont want me to leave...WTH?...what u are trying to do...by put me in every loop of ur email...by telling my kakak that no one want to talk to u....i see the email...cukupla atas fitnah yang u citer pada ur bini...i kene sumpah for the wrong doing which created by u!..ALLAH tu tahu...i know u for almost 2 years...mungkin nampak singkat....but 2 years bukan kelip mata...so apa yang mgr, team and bebudak opis nampak tu adalah ur drama rite?...so since u tak pernah boleh jujur even to urself....please stop emailing me...if not about business...i dont want u in my life...itu doa i setiap hari...for what i want a guy yang boleh nikah dgn i tapi tak ngaku that he is married to his fren...but then buleh pulak lyn pompuan lain like girlfren in public?...since u told K Mimi that u are not people oriented...so u tak nak amik port on what happen...sbb ur otak tak der masa n tempat nak semakkan paler...so...jgn jadi bangang!!!...sesuka hati mainkan perasaan orang...ALLAH itu satu...Maha Santun...Doa dan percayaku hanya pada DIA...Ya ALLAH ku pohon dariMU lindungi aku dari manusia-manusia yang ingin menyakiti aku tanpa sebab...Amin YaRabbal Alamin....

5 comments:

NenekPenne said...

ohh sengalnya jantan tu...
kalau boleh bedah otak tengok isi kandungan kan ker best..
entah hapa yang dia orang fikirkan
tapi semua nak put the blame on women walhal dia yang create the issue tu...
i hope one day kita jumpa orang yang baik

NenekPenne said...

ohh sengalnya jantan tu...
kalau boleh bedah otak tengok isi kandungan kan ker best..
entah hapa yang dia orang fikirkan
tapi semua nak put the blame on women walhal dia yang create the issue tu...
i hope one day kita jumpa orang yang baik

i am Naa... said...

betul tu net....malas betul i nak lyn...i see the email...n WTH he is trying to do?...no SENSE!

azieazah said...

Dalam kes ini, adakala, lelaki terbahagi 2 keadaan.

1, mereka semakin menjadi bila kita menjadi terlalu keras, terlalu menekan dan terlalu mendesak.

2, mereka menjadi lembut dan beralah bila kita tahu bagaimana untuk mengelak dengan cara halus dan dihormati.

Terpulang melihat situasi. Dan pihak ketiga sebagai penasihat adalah perlu jika melihat keadaan sulit dan merumitkan.

Semoga terus berusaha dan tenang selepas ini.

*My 2 sen pendapat...

i am Naa... said...

hmmm...i am agree dgn kak Azie...but in this case is no longer my problem...i need to proceed with my decision...cukuplah apa yang telah terpaksa naa lalui...tipu kalau cakap ia tak menyakitkan...menjadi ke3 tanpa rela itu sakit...dituduh juga sakit...membuka kebenaran itu juga sakit...ME myself tengah belajar untuk tabahkan hati, belajar menerima dugaan ini...bukan perkara mudah biar org lihat ME as org yang tabah...sebagai manusia saya juga punya hati dan perasaan...dlm kisah ini yang paling terluka adalah saya dan isteri dia...saya tahu..saya bukan org yang buta hati...cuma saya berharap ALLAH akan menjaga saya..kerana dia yang lebih tahu...