Tuesday, August 24, 2010

084: Updates dari SJMC....

Hmmm....semalam ingat nak ignore jer referral letter yang dr bg last Friday....that time my mind is just about my Tok Mad...he is sick...and i am driving back to Kedah once my K Teh called and telling me Tok Mad not feeling well...tak yah la bgtau kat depa...depa tu asyik buat abah marah jer...erk....tak setuju bukan tak sayang abah...never....it is just that y abah very sensitive after he been striked by the heart attack...and aku jugak menangis bila dia salah ertikan pendapat aku...sedikit merajuk...dah la dari kecik aku memang besar di asrama jer...habih jer belajar...sakit masa tu...bawak diri ke Tanjung Puteri nuuuuu....then baru 3 tahun aku dok KL...dekat sikit....


Then sejak rezeki tu lebih sikit...almost every mth aku balik tgk mak dan abah...selagi diorg masih ada...apa sgt la letih driving jika itu dapat happykan diorang...that is me...dan bila kakak aku kata abah tak sihat and dia majuk kat aku...tergenang air mata...Ya Allah....i cant imagine myself takleh cium him...hug him...n sumtimes i do sleep besides him masa tgk tv...aku balik jugak...tertido few times masa driving...berdoa Allah akan menjaga aku...DIA tahu niatku...dan alhamdulillah perjalanan itu dipermudahkanNya...

Sampai di umah Tok Mad...aku terus masuk bilik tido...esok bila hari dah cerah mak and abah terkejut...aku terbangun...dan masa salam dgn abah dia peluk aku...hmmmm...and terleleh jugak air mata degil dan majuk aku pada abah....and aku bawak dia gi klinik...mcm yang aku selalu buat bila aku balik...hold him...he is really affrected by that heart attack strikes...and aku kene redha...my father not young anymore...MATI itu sesuatu yang pasti....sebagai anak aku harap aku akan ada sebelah my abah and mak...and even if takdirnya aku takleh ada kat situ pun...aku harap sangat ALLAH akan sentiasa jaga diorang untuk aku....selagi ada daya aku akan cuba jadi terbaik...so sekarang kalau mak dan abah marah atau sensitif aku hanya diam...kalau diorang boleh bersabar dgn panas baran aku...kenapa aku tak leh sabar dengan depa...selagi ALLAH masih pinjamkan depa untuk kami....


Hmmm sorry...a bit jauh dari tajuk....sebenarnya nak citer tadi mak n abah call...maafkan Naa rahsiakan pasal Naa masuk hospital...not that i ignore their right...no...never crossed my mind...i cant opt to hear my abah n mak risau n sakit because worry about me...so i am pretending that i am ok...abah was so happy to tell me that batu dlm hempedu dia dah kurang dua [ masa bwk dia pi klinik, dr nampak ada 4 batu dlm hempedu abah...sbb tu dia rasa senak ]. Alhamdulillah...n he is happy to talk to me about that...keep asking when i am coming back...and i smiles...hilang rasa risau pada apa yang aku alami...ini hikmah terindah Ramadhan ini....Alhamdulillah...Syukur aku padaMU Ya Allah Ya Rahman...Cant wait to balik raya n my cuti ben approved...hoyeeeeeeeeeeee!!!!!!

Ehhh belum abis lagik....

Kejadian berlaku dekat lift nak turun ke SJMC new parking space....seorang budak pompuan sweet berbaju kurung khusyuk dok dengar aku dok sembang dgn Cik Amy. Ohh yaaa...that budak pompuan penjaga lift...i just smile to her..tak tau la dia pasan ker tak...ehekss....innocent dgn muka letih posa dia...

Cik Amy : Ishhhh...bagitau la lift tu dah bukak...ishhh...buat kejer cam ner nie...bla bla bla bla...

Cik Naa: Sabar Cik Amy, dia puasa tu...tak sengaja tue yanggg...

Cik Amy: Alah....dah namanyer kejer kan..kene la buat betul2...apa salah bgtau...bla bla bla...

[ maafkan dia mood dia tak baik sgt ari nie...tapi dia nie baik ati sebenarnya....sangat baik ati..]

Cik Naa: Kalau dia tu pandai Cik Amy dah lama dia jadi SERVICE BANKER..{Cik Naa senyum..hahahahaha}

Cik Amy: Amboiiii hina kejer cheq nooo... {muka dok ketat lagi noooo}

Cik Naa: Bukan Cik Naa hina...apa Cik Naa maksudkan is...dia tu SPM level jer yang...kita yang belajar tinggi ni patut syukur...sebab tu kita lebih paham...
Cik Amy tengok muka Cik Naa...lama sikit dia gelak...eheksss...she got the message...so erti kata mudah...semua orang di dunia nie ada watak dia masing-masing....cam tu la kirenyerrrrrr....


Cik Naa tak posa....so jangan lak korang berbuka sekarang okeh....muacksss...for all i luv...My HACHI dok ngamuk...he need to back to work tomoro...and leaving ME another 2 mths....and he keeps grumble...i know he worried about me...No worries..i am in good hands...rest assured i'll be fine n well here....i know that it is not ur fault u cant be with ME...ALLAH menduga pada orang yang mampu...InsyaALLAH i am one of that somebody...u no need to be someone else to loves me...be ur self...

3 comments:

azieazah said...

Hmmm.. ada ayat panas baran di situ..

Kenapa mesti panas baran dgn ibu ayah sendiri? Sangatlah tidak wajar sama sekali.
Apa pun kita ni anak2, manusia biasa pula, memang sering tersilap.

Syukur masih ada masa dan sempat bersama ibuayah semasa mereka masih ada...


*Utk pengetahuan, Kak Azie tidak langsung berpeluang mengadap arwah ayah yg meninggal dunia di bulan Ramadhan. Sampai di kampung, sudah dikebumikan. Jadi, harap NAA tidak melalui keadaan kesal terkilan seperti Kak Azie..

i am Naa... said...

terima kasih kak azie atas teguran itu...n ur personal sharing....memang ada sedikit merajuk sebenarnya...tapi tu la...sebagai anak, sementara masih ada...dan syukur Naa masih tidak lupa untuk mintak ampun setiap kali nak balik KL...Terima Kasih...moga teguran ini akan jadikan Naa lebih baik...

NenekPenne said...

saya juga seorang yang panas baran

masa my dad meninggal, saya tak sempat nak tatap wajah dia kali terakhir.. tapi tak per...orang kata masa hiduplah kita tengok puas2, bila dah meninggal kenapa baru nak tengok..kan...