Wednesday, May 12, 2010

027: Demam


Today is wednesday...rainy day here in Putra Heights....aku baru balik klinik...tambah MC. Semalam dah mc. Demam!....siap xleh bangun tadi, petang bangun baru aku gi klinik then disbbkan klinik dlm giant aku dah beli 100 plus byk2....


Paler dok berdengung lagik ni....baru lps mkn ubat...jap lagi confirm hanyut kat sofa lagik nie....


Bile demam, hati mula rindu kat mak and abah. Semalam dah tepon, bila mak tanya demam ker ni....issshhh...tak lh tahan terus meleleh ayaq mata....sedihnya.....mcm la ni kali pertama aku demam?...Ishhh budak Naa nie!..sayu tu sbb dah lama rupanya aku dok di perantauan...sakit demam sendiri2 tanggung....siap sblm demam aku tanya kwn aku...kalau aku masuk hospital....ko dtg tgk aku tak?...mestilah dtg...aku bwk bunga paling murah kat hang...aku yg mata dah berair..."ala..aku bukan nak bunga..."..kwn aku gelak...hang ni apa ngarut tanya pelik2 nie!!..kena cubit sekali beb!...


Semalam every hour aku terjaga...pening...muntah segala....alahai....lama tak demam gak ni...so bila kena kaw kaw punya...dah la byk dosa lately...hehehehhehe.....smpai skrg pun aku dok rasa loya tak hingat...maybe too hot inside?..."too hot"...owhhhhh...


Semalam gak aku mimpi...aku bersemuka dgn someone...nasib cousin aku tak dak semlm...confirm aku ngigau!ooopssss....


Hari ini bangun tadi aku dah bagitau my boss....sbb aku tak lrt giler nak bgn. Lepas mandi aku tidur balik...bangun ptg aku gi klinik...tersgt weak hari nie...semlm tingin nak mkn meatball soup...aku msk sendiri...pastu melambak lagi...tak lalu....tak rasa apa pun....huhuhuhu....jap lagi aku mkn....tingin nak mkn mcm2...tapi dok dpn mata bukannya lalu pun...La isla bonita!!!!...


Demam-demam ni aku rindu kat mak and abah.............huaaaaaaa....

2 comments:

Afie Jefri said...

sayang...pls makan ubat..take a lots of water...pls take ur medication ok..

take care.
get well soon..
muakss

i am Naa... said...

tq yanggg, i feel much more better today...muackxxxx