Monday, October 25, 2010

0129: PICNIC kat PANGSUN, Hulu Langat...




OFF day after whole week struggle with hectic work...sangat letih yer...And dengan tidoq yang hanya 2 jam aku n my kengkawan pi berpicnic....pagi ujan lebat tu...alahaiiiii....jangan la ujan kat sana yer...almaklumla...all the food is ready marinated by Cik Amy kita yang vogue itu...Dia la event manager, dia la chef, dia jugakla jadik driver kami...hahahahhaahahha....whatever believe me she's good cook!....

Lega masa nak kuar ujan dah benti...our other fren dah tunggu kat tempat yang kami janjikan...semua excited...so konvoi la kami 4 keter ke sana...2 bijik kete merah, satu silver (ehhh cam kenal ek?...) dan satu lagik kaler itam...keter kecik jln dulu....sebabnya ladies first maaaaaa...ehhh bukan...sebab org yang tau pi tempat tu is the drebar of that silver car....hahahhahahahaha...Alhamdulillah tak jam...sampai ja semua excited, chalet kitorang tepi sungai...BBQ place dia pun mengadap sungai...semua pakat kebuloq...nasib la tadi aku sempat beli roti n donut kat SHELL, pastu cik Adie kita bawak donut dgn karipap...



Sampai pakat pulun nyalakan kayu arang...owhhh test jiwa raga betuii..semua dah la pakat lapaq nie...punya la lama baru boleh idupkan...yang pi tulih kat kertas tu "Environmental Friendly" tapi tak pulak tulih "Fire friendly"....alahaaaaaaiiiii...lain kali tulih fire frenly...jenuh betuiii tunggu dia nyala...dari ahli PBSM, Pengakap n Putri Islam....x boleh2 nyala...kecik lengan dok kipas...at last yang berjaya adalah AJK surau...hahahahahahah...agaknya kami semua x dak doa menyalakan kayu arang gamaknya...hahahahahhahaa...





Yang paling best siap siang sotong n ikan terubuk kat sungai ok....kami start mandi lepas kenyang...apa lagi iklan syampoo clear bermula.....cik Amy siap bwk conditioner...hahahahahahah...Happy betuii kanak 2 ribena dapat main ayaq..yang best sebab that place is only us ari tu...so we enjoy it!...

Pastu ada la pistol ayaq...anak kazen Amy punya tertinggal..depa kena balik awal sbb ada kenduri kawen...aku baru ja nak lelap...tetiba kene serang hendap...hampeh...kanak2 ribena (kat ati) kalau tgk badan konpem dah buleh dpt anak ramaiii nie..ciss..hilang stim nak lena...hampeh betuuiii...hahahahahahaha...we enjoy the whole trip...elok kuar dari chalet baru ujan start...Alhamdulillaaaaaaahhhh...we had great day...sampai Putra Heights aku terus pi Giant basuh my luvly boypren....owwwwwhhhhhhhh.....letih tahap maksima...kene painkiller terus lena sampai awal pagi itu pun sebab Encek Hachi call...having great chat with him...he is coming back...but not sure the exact date yet!....

[ Option 1 masih terbuka luas untuk My Hachi...jangan maluuu tau...u just need to let me know...hahahahhahaa..I am smiling, hehehehe...my curious guy terpaksa sabaq banyak with me...muacxxxxxx...]

6 comments:

mel said...

wahhh..bestnyer... bbg tepi sungai..

i am Naa... said...

best!...memang best! lagik best bersama geng yang best!

az said...

next trip snorkling ler..best giler..hahaha tapi bagi mereka2 yang boleh berenang jer

i am Naa... said...

chisssssss....cheq main celup2 kaki jer la...sbb i cant swim at all..hahahahaha...

amirul said...

salam, leh tau x ape name challet yang awk duduk tu n klo bleh nak no cntact die leh x? thanks..

i am Naa... said...

erm...x ingat la...sbb my fren yang booking...