Tuesday, October 12, 2010

0117: Bila ada itu PHD...

Semalam aku baca la satu blog nie....the link is at my lists as well...dah lama jadik silent reader...but to be honest i luv the way she put thing on words...kelakar n honest...so kakak ni baru jer kene warded...then ader la sekor anon nie dgn penuh gahnya menjatuh hukum yang dugaan ini sebab kakak tu banyak buat salah..????...erk!!! ko tu tuhan ker???....

Aku pernah kena....benda yang sama...bukan dari anon...dari orang yang aku tau siapa...dalam blog nie...dah history...agaknya kalau anon yang giler tu baca blog aku konpem akan terhukumlah aku sekali lagi...walau apa pun...syukur aku bukan jenis orang yang jahil...aku bukan perempuan yang bertudung, bukan jugak orang yang baik sangat...tapi satu pangai aku...aku tak suka amik port pasal orang lain...aku pernah kena macam2 hanya kerana orang dengkikan aku...terlungkup banyak kali...tapi perlukah kita hukum dugaan itu datang sebab kita itu bersalah...dugaan itu datang pada orang yang disayangiNya...untuk orang-orang yang mampu menghadapiNya...

Kalau orang yang dah pernah baca aku nyer posting dari mula sampai sekarang...diorang pasti akan perasan sumthing...pada aku DIA lebih tahu kenapa ujian ini pada aku...aku belajar untuk redha...siapa pun kita jangan jadi dangkal mendoakan buruk2 pada orang lain sedangkan kita sendiri tu pun tak tau berapa kepok dosa sendiri...iman dan hati yang baik bukan pada luaran...kalau aku hatinya jahat takkanlah family aku, kengkawan aku dan even orang yang baru kenal aku boleh beri semangat, mendengar, bagi nasihat...sokongan untuk memilih yang terbaik...semua itu hikmah...aku lebih disayangi..mereka bersama aku bukan kerana simpati...malah ada seorang kakak rela bercerita kisah hidupnya hanya kerana baca posting aku...aku tahu sukar untuk dia luahkan...semoga Allah menjaga dia....Untuk Kak D (pi baca blog Green Apple)..Semoga dia dan baby selamat...semoga suami dan keluarga dia tabah...Dugaan bukan hukuman...dia hadir kerana Allah itu sayangkan hambaNya...mengingatkan agar mereka tidak alpa...bersyukur diduga...bukan semua diberi peluang...sekurang-kurangnya di ingatkan..dari hidup tanpa hikmah dariNya...Amin Ya Rabbalamin...


Semalam gak ada satu rumours yang nak buat aku tersenyum...someone claimed that he/she know sumthing about my new things that i get from my work....hahahahahaha...ko marah sebab ko bukan listed ker?...then do ur work dengan ikhlas...bukan asyik PHD merata! kalau PHD yang lagi satu tu dapat gak pakai nama Dr kat pangkal nama....ini PHD yang dok menambah gelapnya hati...eheks btw..it can't cause kudis kat hati aku...and it will not make me reacts like stupid...dan aku paham sebab aku deserves it...ko tu tak.....hahhahahahahaa...Alhamdulillah...rasa best pulak didengki...akan berusaha lebih kuat....Chaiyyyokkkk!!!!pix tu sebab baru nie tetiba aku dapat cert n token...ehekkksss cam tak caya arrrrr...lagi la tinggi tahap PHD depa....hahahahahaha...

[ Kapal my Hachi now berlabuh jauh dari oilfied diorang... due to angin n ombak kuat....he keeps telling me that kapal rasa bergoyang...owhhh...semoga semuanya selamat...Semoga Allah bukakan jalanNya untuk kita...dan aku mahu dia buat sesuatu untuk aku dan dirinya...dan ini pasti akan mendelaykan sesuatu...tapi tak per....andai itu takdirNya...pasti akan ada kan?...kenapa takut?...aku akan tunggu berita baik tu...aku nak dia amik cert yang dia nak tu dulu...then we go another stage!...step by step....he asked me who is him to me?...anak Tok Mad jawab..u are my lucky charm...sebabnya sejak aku ada dia...hati ini tenang sangat...aku dapat banyak surprise and gud things...biarpun bukan la segunung intan namun aku sangat bersyukur...Alhamdulillah...eheks..yanggg...nanti ader lucky draw kat opis...2 iPhone to be grabbed...hehehehehe...mana tau nasib baik...hahahahahaha...aku nie buleh kira baper kali dapat lucky draw..hahahahaha...tak pernah lucky pun sebelum nie...hahahahahaa...hati memang tingin nak dpt iPhone tu...eheksssssss ]

8 comments:

NenekPenne said...

aku selalu lepak kat blog si D tu, bagi aku dia tak usik sesiapa pun. tak patut si anon tu kata dia mcm2, pergaulan melebihi batas la... aku tak nampak pun apa2 yang D buat tu melebihi batas.. cara anon cakap tu mcm D tu jahat giler..

aku tak tahu kenapa orang kedengki sangat dengan dia.

apa yang berlaku atas dia tu tak ada kena mengena dengan musibah atau apa. dah menda tu nak jadi, Allah nak uji dia sama mcm Allah nak uji aku atau kau..

i am Naa... said...

betul tu net...biarlah....orang yg hati busuk tu dia yang tak tenang sebenarnya...

Tuhan tu Maha Melihat dan Mendengar...

jangan marah2 ok...chill!..kita doakan yang terbaik untuk kak D...Allah itu lebih tahu....have great day okies..muacxxx

az said...

memang begitu sifat manusia yg tak pernah bersyukur... dengki khianat..selalu menyalahkan org lain...sedarlah segalanya anugerah ALLAH tiada yang kekal melainkan DIA

i am Naa... said...

tq az...hope u have great day!

cerry beri said...

manusia skang suka menghukum org lain umpama diri mereka tuhan...sedangkan sudah maklum empunya badan bukanlah nabi @ malaikat..

i am Naa... said...

betu tu cerry beri...malas nak lyn

az said...

congrate for the cert of appreciaton
just ask ur lucky charm for the i phone...offshore man maa

i am Naa... said...

no need la az...the excitement on ur hardwork is different, there are certain requirements that we need to meet in order to participate for this lucky draw...i want him to save money for the cert that he wants...that will cost a lot...for the phone...my phone is still ok...just the excitement on the lucky draw...the phone is not my need for the time being...yang ada pun dah fulfill my requirement...i am happy with what i own right now...

it is a bless if Allah takdirkan jodoh ini..that is my wish...and we are praying for that...and before that i really want him to have that cert before we go for next step...

To have him as my lucky charm is already a "Rahmat" after so many things happen to me...and i am so happy about it...andai Allah ambil nyawa i sekrg pun i syukur sebab been loved by him...and i am praying the best for him...

ahaks...i am a bit emo here...owh no!!!...hope my Hachi x baca...karang dia cakap i tipu dia...my readers...sorry guys...ter emo...and this blog dah macam khas untuk my Hachi pulak...sorry yer...