Tuesday, March 23, 2010

019 : " GULU-GULU SiPerangkap Mimpi "


Hati berbunga...sebabnya...tak sangka someone belikan aku "Dreamcatcher". Kaler coklat cerah. Cute!!!....Aku mula suka benda nie masa naik kete Dino...Jowo London dalam opisku...mamat comel yang matanya sepet. Heheheheh...loves this guy...nice to have him as a Gud fren. Aku selalu bodek dianyer Dreamcatcher...setiap kali tu jugak dia reject akunyer request...kedekut arrr mamat nie....ishhhh....Alasan dia mana buleh benda ni ader mimpi-mimpi indah aku....start dari tu aku tak pernah benti bodek dia bg aku benda tu....hehehhehhehe...sungguh tak malu anak Tok Mad nie aihhh...

Dan selepas iti siJowo London itu pun berjanjilah yang dia akan belikan aku benda tu kalau dia gi OU. Hehehhehehehe....tapi janji tinggal janji....sorry beb...kutuk sikit jer...selalu aku ugut dia aku curik kang...hehehehhehehe...

Dan hari ini tetiba lepas diorang kuar break...ader org letakkan bihun goreng yang aku pesan atas meja.
"Sorry Yanggg....telur dia terkuar arrr"
Terkedu aku jap. Apalagi kena la cubit. Sapa suruh buat statement cam tu. Hahahahaha....Cet!.
Then tiba-tiba ader satu benda diletak atas beg hitamku. Yang membuatkan aku tersenyum tiba-tiba. Tak payah dipaksa-paksa! senyum sampai telinga weh....kaler coklat cerah....memang sangat cute. Ingatkan Dino yang kasik. Dan tiba-tiba Dino sampai sambey pegang yang lagik satu. Kaler Coklat gelap. Yang ni bulu dia pendek-pendek sikit. Tapi Cik Amin kata, yang ni cute ambik yang nie. Yang mula-mula dia letak atas beg tu...Memang ingat Dino yang bagi, rupanya Cik Amin yang belikan....hahahhahahaha...terkejut aku....apa pun aku memang happy, sbb aku dapat benda yang dah lama aku nak. Happynya!!!!...

Siap amik picture lagik. Tapi tak nak letak sini. Sebabnya dia untuk org yang naik keter comelku jer. Then korang akan tgk benda nie. Dan aku siap pesan, ini untuk tangkap semua mimpi indah jerk....no bad dreams...eheks...

Tersangat happy...Tq yanggg...muackxxx...kat tangan jerk...yang coklat gelap tu untuk Dak Ayu..anak pak cik Mat Jusoh noooo....kalau tak mau bagi buleh ker???...heheheheh...ikut suker arrr...ish malasnya nak lyn ....hahahahahahaha...Habih jer kejer terus pasangkan kat keter, Cik Amin siap tolong betulkan sebab tak balance. Kan yang nie cute!!!...dan anak tok mad memang muka manih jerk hari ni...

Balik jer terus google pasal benda alah nie....oooo...now i know the history....bila orang bagi benda ni pada someone....maknanya org tu care about u n ur well being and peace of mind....eheks...dan yang paling penting kalau aku ni tak penting....naper la ada orang teringat nak belikan....sedangkan aku tak pernah mintak dari dia...dan bila macam ni, betapa aku perasan yang aku nie tersangatla simple......biar aku jerk yang paham apa maknanya.....

Aku nak namakan my Dreamcatcher as "Gulu-Gulu"....sempena nama ikan laga aku yang mati tu...To my "Gulu-Gulu"....tangkaplah semua mimpi yang indah-indah untukku....Lakarilah impian ku pada lukisan hidupku, dan lepaskan segala mimpi silamku....pergilah jauh dari hidupku....itu harapanku.....seikhlasnya ku mahu "Bintang Harapku" bersinar...mencipta senyum dibibir pemujanya...Amin....

5 comments:

kisahremaja said...

GULU-GULU - cute betul name tue

i am Naa... said...

tq...tis name given by my ex colleague...

KimO AyU said...

lol sangat comel

KimO AyU said...

lol sangat comel

i am Naa... said...

beb..ingat tak GULU-GULU..ikan merah tu....mati sbb aku tak pandai jaga...huhuhuhu...