Monday, December 20, 2010

0142: Aku masih berjuang...

Maaf...buat semua yang aku sayang...membuat semua risau tentang apa yang terjadi....Hanya DIA tahu apa yang ada dalam hati aku sekarang....air mata itu telah berhenti...

Last week after all those DRAMA kat SJMC, aku gi jumpa Tok Wan lagi...with my HaCHI...thanks sayang...rushing from Kemaman for me...My Kazen, Damien, Abang G...tq so much...maaf buat semua orang kelam kabut that nite....

Buat somebody yang tujukan benda ini untuk aku...aku tak tahu apa niatmu...Kalau cinta yang kau pinta, maafkan aku....Aku bukan untukmu...berhentilah berharap pada aku yang bukan sesiapa ini...aku bukanlah seorang yang kaya...jauh sekali orang yang sempurna...aku tak punya apa-apa yang boleh diberi...aku cuma ada sekeping hati....buat dia yang Allah telah tentukan untukku nanti..entah siapa...cuma doaku...Allah itu tahu hatiku dan DIA pasti ada jodoh yang terbaik untuk diriku....dan aku hanya ingin DIA bukakan jalanNya seluas-luasnya untuk aku dan dia...kalau bukan di sini...di sana pasti ada untukku...Sedarlah....biar kau sakiti aku sampai akhir nyawa aku pun...dan selagi aku masih waras aku tak kan pernah cinta pada manusia yang buta makna cinta...bila aku cintakan seseorang aku minta pada DIA untuk tunjukkan aku jalanNya...dan aku yakin padaNya...DIA sentiasa ada untukku walau aku diuji sebelum ini....Terima Kasih Allah atas kasihMu...KasihMu telah menunjukkan jalan yang terbaik untukku...Alhamdulillah....

Lepas aku jumpa Tok Wan aku balik kampung...for one week...kami buat Yaasin dan Tahlil 15/12/2010 kat umah Kak Teh. Sebelum start majlis aku berkejar balik ke rumah nak ambik abah dengan mak....and another incident happen...U really want to kill me???....masa aku tengah corner keter aku kene tolak...aku hampir terbabas celah pokok kelapa sawit...n tepi that pokok tu ada parit....Allah itu lindungi aku dan Wawa (my anak sedara). Bila keter aku dah di jalan balik aku cepat-cepat on CD Yaasin. Bukak tingkap keter and aku jerit "KELUAR!!!!!"...terketaq anak sedara aku...maafkan Achik....sampai umah aku bagitau mak dan abah...adik aku pun ada time tu...CD Yaasin aku biarkan terpasang dan aku masuk umah mandi lagi sekali dengan air yang Tok Wan bagi...SMS Tok Wan...he helps me from jauh...marah sungguh aku...kalau apa-apa jadi tadi...n sumthing happen to my Wawa...aku takkan maafkan KAU sampai mati!!!...

My body is in pain...muka aku pucat jer...aku tahan...dont want my family to be more worried...masa orang baca Yaasin aku ternangis jugak...sakitnya...terasa badan dicucuk-cucuk....jantung berdegup kuat....aku tahan...ikut diorang baca dalam hati sebab badan kotor that time....Syukur...kenduri hari tu semua habis....this is one of the ikhtiar....aku berserah pada DIA. Apart from that aku amalkan a few doa n ayat untuk mendinding diri....Then on Friday berkejar balik KL...sampai umah kat Putra Heights...all of sudden i feel very weak...so take a nap kejap after mandi...and aku demam kuat...xleh bangun...body shivering....selsema and pening tak ingat...call my boss...he terkejut...laaaaaaa.....bukan dah balik berubat?...

MC again that day....gi klinik...x panas sgt....my body aching tak hingat!...the next day pun tido ja...tapi dah rasa ok sikit...aku gi kejer...tapi masa kat opis semua dok pakat tegur...my face was very pale...and i be there half day....to clinic again...for fever...balik makan ubat n tido...semua kat opis yang baik dengan aku dok pesan macam2...they even ask me to take another long leave...even few people sponsoring helps to bring me to the place untuk berubat...Dino, si Siku Biru even bagi aku Yaasin...Terima kasih semua...tak sangka ramai orang sayang kat aku sebenarnya....Hari nie aku rasa much more better...want to go to work...banyak benda yang aku hilang...buat orang itu....biar aku dah maafkan kau...tahukah apa yang aku telah hilang???...kau takkan pernah faham sebab hatimu hitam....aku takkan berhenti berjuang...Hati, jiwa dan Roh ini milik Allah Yang Satu...Hanya DIA yang berhak ke atas diriku...dan andai umur ini hanya di sini...aku puas kerana aku tak pernah mengalah....

[ Buat my keluarga, My Hachi, kawan-kawan....terima kasih semua....atas semangat dan Doa....Maafkan aku andai ada salah dan silap...i luv u all...tanpa kalian aku tak mungkin sekuat ini...Buat My Hachi...tq so much....be there for me... ]

2 comments:

Aanas said...

salam Naa,
thank u sudi visit blog saya..
daripada catatan ini, apa yang saya faham, Naa diganggu ke.. apa pun, semoga semuanya kembali normal dan ceria ..

i am Naa... said...

Thanks Aanas....