Thursday, December 2, 2010

0140: Terasa marah jugak kat hati buat kat anak abah macam nie...


Hari Ahad pagi, lepas kejer...4 pagi lebih... aku balik Batu Caves. Dah janji nak pegi umah seorang cikgu untuk berubat....driving in pain...i am just depending on painkillers...biar in pysical i looks normal...cuma pucat tetiba itu telah jadi kebiasaan...for November ja aku dah ada 5 hari MC...sedih...sebab end year it is really crucial for my next increment and all those performances...hmmmm...nothing that i can do...i am really in pain...the doctors are also feel weird...i am shivering...but then my degree is normal...heart beat n blood pressure is damn normal!..body aching is really killing me!!!....xleh nak describe macam mana...

Base on plan we should go on evening...but then the Cikgu have something to attend...so change the plan to nite...so bertolak la dengan lafaz Bismillah...Gi sana dengan my kazen n also my sedara...This sedara memang dah 3-4 kali jugak pi sana...perjalanan rasa jauh jer...padahal aku tau kalau gi that place will not take that long...hati tu rasa semacam since morning...berat semacam hati tu...and we lost...my sedara keep repeating that...she knows the place but we end up dunno where...the signboard tak nampak...semua dalam keter tak nampak...even everyone is focusing on road...hmmmm...dalam semua orang dok kelam kabut...

-Jangan gelabah...ada sumthing tak kena nie...Achu baca ayat Kursi ka apa...

Tetiba aku bersuara, tangan aku shivering kuat kat stereng...jantung tu berdebar kuat...sangat kuat....aku lupa semua ayat yang ada...Ya Allah..at last we all benti...and my Kazen calling her fren yang dok area tu to pick us...and aku masih shivering...and at last aku call my mak...mak dah tido, terkejut dia...

-Mak...tak tau la kenapa sesat....sekarang ni tak tau kat mana?. Rasa berat semacam nie mak. Boleh tak mak baca Yasiin ka apa untuk Naa. Nie tengah tunggu kawan Kak Ani mai.

My mak sounds risau there...she keeps beristighfar....only when my Kazen's fren sampai...he bring us there...cikgu tu ckp terus terang yang she has no expertise on my sickness treatment...she suggests someone for me....i am still shivering...holding myself back...with the "speechless" sadness....i am sad..no tears...just feel so empty...so hard....but then bila dalam keter my Kazen's fren call someone after asking my permission...n luckily that Tok Wan in KL...and we heading to his place....jumpa Tok Wan...but then it is already late...make an appoinment esoknya.....esoknya aku gi sana dengan anak Achu...my Kazen's fren siap pinjamkan GPS dia...takut aku sesat...hahahahahaha...Dan Alhamdulillah...aku sampai dengan selamatnya...lama jugak kat sana...almost 3 hours plus...Feel much more better...terkejut jugak apa Tok wan bagitau....

Baliknya tido n rest...sbb petang tu nak gi kejer...but then aku kene food poisoning...muntah sampai lembik...end up MC...arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh MC nombor limaaaaa.....Even my kazen ingat aku dok sakit balik...lembik...cakap pun tak lrt...mana nak larat dah muntah jer....Sejak jumpa Tok Wan ni the body aching tu dah kurang banyak...dia suruh amalkan baca selawat dan 3 Qul for protection...Alhamdulillah...tengah recovering...

The next day call to mak n abah...

-Tok Wan tu bagitau tak sapa?.


Abah diam sekejap.

-Biaq la tak tau sapa. Kalau tau...terasa marah jugak kat hati buat kat anak abah macam nie...

Terdiam aku....sungguh aku hilang kata. Selama aku sakit...selalu abah pujuk, maafkanlah...itu dosa dia dengan Tuhan. Asalkan Naa baik itu dah cukup untuk abah....Hmmmm....

Teringat my Hachi, sedih dia sebab he can't teman untuk berubat...tiada rasa kecik hati atau apa...this is my takdir...bukan kerana dia tiada sebelah aku, kasih itu rasa kurang. Bukan juga sebab my close family are not here physically with me make my loves towards them kurang...no such thing...i dont want them to see me in pain...its hurts them...its already happen to my Hachi...berkali dia luahkan rasa geram dan marah dia...betapa dia rasa sedih he cant help me when i am in pain...

I hates when i see my luvs crying....it hurts me badly.....

[ My leave dah approve....i am coming back...."Abah tunggu anak abah balik..." ]

7 comments:

diana comel said...

cik naa, awk keje ke ni. nape senyap je. kan kt bgtau, klu ada ape2, kasi roger kt

i am Naa... said...

ha ahhh..kejer...kene kejer la yanggg...hmmmm...terasa benda tu dah lama gak...baru-baru nie jer worst....still kelam kabut sebab asyik sakit lately...sorry...tak tercerita sebenarnya...

azieazah said...

Kadang2 sakit sebegini memang tidak kita duga akan kena pada kita...

Wpun kita tak fikir ada musuh, tak sangka orang benci dendam, tapi bila ianya hendak berlaku, berlakulah ia.

Sabar dan kuatkan semangat. Jangan fikir sapa buat.... sebab yg penting adalah sihat kembali.

*Tak nak cuba berubat di Darul Syifa’, Ustaz Harun Din?

cerry beri said...

try this before u sleep every time...alfatihah,3 qul,3x ayat kursi & surah yunus ayat 81-82..after recite this..hembus kanan, then kiri and last atas...lastly said syahadah...INSYAALLAH

green apple said...

ala sedihnya...

Anonymous said...

Saya telah melakukan pencarian di web berusaha untuk menemukan ide tentang cara untuk mendapatkan situs blog pribadi saya kode, gaya Anda sekarang dan tema yang indah. Apakah Anda kode itu sendiri atau apakah Anda merekrut programmer untuk mendapatkan itu dilakukan untuk Anda secara pribadi?

i am Naa... said...

Terima kasih untuk semua atas doa dan sudi mengajar few ayat yang selama ini kita tak tahu gunanya...