Sunday, January 10, 2010

007 : Changes

Hari yang simple bagi aku....aku rasa dua tiga menjak nie hidup aku berlalu dgn simplenya....cuti means hari rehat untuk aku....hati makin tenang...Alhamdulillah....Amin....syukur pada hadrat Ilahi....

Tengah tgk AJL...not bad.....i loves most of the performances tonite....lupakan masalah hidup yg ada...apa pun hidup mesti kuteruskan....

Tadi puaih ati mengadap sate.....sedap....tq utk kazenku Syam....heehehehehehehheh...jasa mu menjadi org yg berusaha pi beli sate untuk kami....tgh tgk Yuna...damn it...i damn loves her voice.......

Tiba-tiba hati teringat pada zaman skool dolu2.....heheheheheh...buleh thn gak nakalnya time tu....nakal tak ingat dlm diam2...hehehehheheheh...so far alhamdulillah aku bukan jenis yang otak slow....ponteng is one of my habit...heheheheheh...aper agi ek????....owhhh...bls dendam pada enemy2 ku...heheheheheheh...dlm diam....sapa suruh hangpa pi cari pasai dgn anak tok mad...kecik tak semestinya tak leh lawan kan????....ehehehehehehehehe....

Semua tu tinggal memori....betapa lamanya aku dah tinggalkan semua tu...tapi alhamdulillah...aku mungkin nakal....tapi aku bukan jenis yg kurg ajar....org tua wajib di hormati....setinggi mana pun Naa nanti jgn sekali lupa rumput di bumi....InsyaAllah...sampai sekarang aku pegang nasihat abah....

Hati rasa lega....tapi 2-3 menjak ni aku berperang dgn hati sendiri....berperang demi satu perubahan yang besar dlm hidup....kalau dulu aku perlu belajar menerima takdir...kali ini pun sama....cuma dugaan tu berbeza sikit....ya!!! aku kena tabah...esoknya...aku yang berhak tentukan....aku dah decide.....execution of it will take lots of energy...n most of myself!!!!!....demi diri sendiri...demi org yg sayangkan aku....aku tak pinta balasan....cukupla Allah mengerti keikhlasanku....jgn ikut perasaan demi kepuasan hati yang hanya sementara....

Dulu aku rasa aku paling takut bila kena buat keputusan....bila terpaksa memilih untuk meninggalkan apa yang aku ada....Mulanya.....mmg sukar...bermain dgn emosi sendiri.....kekadg mula menyesali pilihan yg aku buat.....tapi jujurnya...semakin masa berlalu aku mula bersyukur...satu2 benih bahagia tumbuh di hati ku....betapa bila kita memilih dgn jujur dan ikhlasnya hati....berpaksikan dgn mata iman dan akal....Tuhan janjikan ketenangan.....Ya Allah sayangi aku....peluklah aku dgn selimut ketabahan.....

Diri terduga lagi....lagi hebat....namun kali ini....kekuatan tu timbul tiba2....walau kekdg hati tetap goyah.....aku tak mahu terpaksa memilih...aku mahu memilih kerana "itu" memang berhak dan layak dipilih.....bukan kerana paksaan masa atau keadaan.....


Hati rasa rindu pada abah...yang tersangat....to u i am always your youngest doter...yg degil dan manja.....miss u....rindu hangatnya pelukan abah dan mak.....Maafkan Naa.....ampunkan anakmu ini....Saat ini kuperlukan doa dan restumu lebih dr segalanya....

1 comment:

Afie Jefri said...

insyaallah atas apa yg kita mau pastiakan ada petunjuknyer...

aku windu mak ayah aku jugak.. :(