Wednesday, December 16, 2009

001 : Aku si "Aara Yara"


Naa.....itu aku....gadis yang degil....keraih kepala kata oghang Kedah....memang jenis kepala batu pun....hmmmm....


So many things yang sarat dalam paler aku saat nie....semak....hati rasa kosong...Ya Allah...saat nie aku hilang punca untuk bermula....Kadang2 kita dah sehabih daya untuk tidak mengaku kalah pada takdir....Tapi kadang2 sebagai manusia.....sebagai insan yang lemah.....kalau telah ditakdirkan...kita kena akur....Ya Allah...kuatkan semangatku....Kuatkan aku untuk menjadi makin tabah.....Amin....


Permulaan yang agak suram untuk blog aku rasanya....itulah perasaan aku saat ini...suram...sayu...kelam......betapa separuh diriku hilang.....aku hilang air mata untuk menangis....hilang suara untuk berkata....semua seolah kaku.....sunyi sepi...kosong...seolah tak bernyawa......


Kisahku terlalu pedih untuk dicerita....apa tah lagi untuk ku bersuara.....biarlah segalanya menjadi satu pengalaman yang paling berharga bagiku....menjadikan aku makin tabah....makin berbudi dan berpekerti dalam menongkah kehidupan.....aku tak perlukan simpati....jauh sekali rasa kasihan.....sayangi aku...teguri aku saat aku alpa....marahi aku saat aku mula lupa rumput di bumi.....


Hari ini...aku cuba membina kekuatan diri....cuba untuk merungkai persoalan hidup....dgn cara yang paling terhormat.....Sayangi aku kerana aku layak untuk itu.....bukan kerana kasihan.....kerana aku Naa.....


Ya Allah....permudahkan jalan hidupku....berkati aku dgn kurniaMu......Sayangi aku........Amin.....

4 comments:

iera_ayen said...

nape ni??? syahdu jer coretan mu itu...dan ini adalah kawan ku dulu yg sekepala denganku... still suka utk berkata2 puitis spt juga aku di saat ini....

apa2 pon...segala yg tersirat itu hnya kamu yg tahu dan aku hnya mmpu mendoakan yg terbaik buat dirimu...kwnku..Aminn

care@u said...

terlalu banyak yang tak mampu diucapkan dgn kata2....saat ini..hanya kelapangan hati yang aku damba.....

Afie Jefri said...

setiap kejadian ada hikmah dia...
Allah akan permudahkan segalanyer...Amin

@ i am Naa @ said...

Tq so much for Mun n Afie!!!! luv u all...semoga esok makin bersinar buat semua.....Amin