Thursday, February 3, 2011

0150: The best Service ever with the so called "attitude"

To the officer that called me this evening....FYA...this is what i have from the service....

So Malaysian...u all judge sendiri...now i understand why abg Mazidul Akmal posting like that before...

19 comments:

Anonymous said...

siap lah ko kena saman... publish personal orang punya buzz... wakakakka... itu hak cipta terpelihara dan adalah personal orang tu siot... ko dah publish abis laaa....

Anonymous said...

huh publish personal orang punya buzz? kena saman lah ko publish benda ni tanpa keizinan orang tu... lauk lauk....

Anonymous said...

huh publish personal orang punya buzz? kena saman lah ko publish benda ni tanpa keizinan orang tu... lauk lauk....

knight said...

they have the right to talk bad abt u..cause just a bitch who brag abt bad service..hahah...have try other telco..they just the same naa...and some of their customer service as bad as u naa....hahah..u dont know how xtreme to become celcom careliners..to attend customer like u not one but a thousand of them...hahah...thats why i quit...hahah...anonymous she should be sue cause breaking somebody else privacy..hahahah

Simply Magic Perfumes said...

Ermss..its not easy working with people..thats why they used other way to express their frustration toward the irritating species customer.. I cant see they did anything wrong.. they followed the procedure as per instruction.. other than that its personal.. OR maybe the customer preferred to be called STUPID DUMB DUMB directly.. >_< sigh..

knight said...

to see how she wrote in her blog...she is kinda person who has high education and always grateful to ALLAH but she lack of patience for something that can be solve..huhuhu..ur rite simply magic perfume its hard to work with people the procedure keep changing without notice and yet they know how to use people...huuhuh...

there is one quote that i read..

org kaya membina rangkaian dengan mengunakan org miskin...huhuhuhu

Simply Magic Perfumes said...

YUP YUP..its ok,let her.dia pun x tahan keje CS. if not why she QUIT. She know the procedure very well.>_<

BUT with her action like this..ramai pekerja akan hilang pekerjaan. As we know in service industry "customer always right". Rezeki org kita tabur pasir. Wait n See jerla. IF she clever enough she just lodge the report direct to telco. Publish camni worldwide..not good n brilliant action. Anyway..let her do what she think GOOD. Zaman skrang nih tuhan bayar CASH.. >_< sigh

GOOD LUCK TO YOU DEAR..AND MAY ALLAH SAVE OTHERS..

Closet said...

wow from early dec2010 till CNY2011...org gi bulan pakai roket,celcom pakai unta ke...all the best Naa!!

angeL from HeLL said...

lain x lau rse service x bgus port out laa.x pyh nk kecoh2 1 dunia.bil gne x smpai ribu2 pn kecoh...yg ko x nmpk x nk cbe korek lak..lg byk pihak x berkenaan amik tnpa mntak izin..
..aku nk tnye ckit cik,puan,mdm,Datin,datin Seri..
ko ni keje gov. kerr..or ade biz sndiri?

lau keje gov.mgkin ko ptut tau sumber gaji ko 2 dr mane?..ko ikhlas x keje or g keje utk smbng2 lepak2,ngumpat2 or scandal2 jew?

Tmbah lagi lau keje sbg penguatkuasa undang2,mmg sah laa rezeki 2 sumber sumpah seranah rakyat 1 m'sia..memeras hasil keringat org lain utk dptkn pngkat Dato' or Tan seri..

utk mgkuk2 dan anak2 non halal yg ske mnghina keje org lain aku nasihatkan cerminkan diri dulu,bkn atas dasar ko ade dip,degr,master,PHD dan lain2 hdup ko akn sentiasa berada di atas.
sekali ko jatuh,org pndg ko cm tahi anjing jer..

aku x kata custmr.yg cll careline tu sume slh dan aku x kata gak sume CSR 2 betol...tp..
ingtkn kata2 dlm anarchy/anarcho principe :

"RESPECT,LEARN n TEACH"

angeL from HeLL said...

nk tnye ckit lg kpd yg empunye blog ni n kroni2..

korang solat kn?.
mesti jwb ye kn?
selalu wuduk kn?
msti jwb sudah msti kn?
untuk ape wuduk?
ade yg jwb utk mbrsihkan kn?
ape yg bersih?
adakah mbersihkn hati korang ?

lau tnye aku..aku jwb aku x solat tp aku x sekotor hati org y suke tutup periuk ns org lain...

sape nk jwb soklan kt ats..angkat tngan.

byeee...

knight said...

seorang lg manusia agak lembap ye kamu ni closet...hahaha...org gi bulan nek roket..celcom nek unta...hahahah...kalo org celcom sume nek roket xde la celcom nih...hahaha...evrything is abt procedure...not as simple as u think brotha...that y ur name is closet cause ur mind is always close...hahaha..

Simply Magic Perfumes said...

Closet..apersal lari? terbanglah..kan cepat sket.. ermss susah bercakap dgn orang yang taktahu procedure..

Nak solat pun ader peraturan..nak makan pun ade peraturan..inikan berkeje mestilah ader procedure..if takder..kucarkacir la keje jadiknyer..

takper2..blogger nih rasenyer dah nak tukar telco provider..biarlah dia..semoga telco baru berjaaya memuaskan hati dia.. kepada closet..if anda jugak pengguna BIRU..sila tukar..maybe telco lain pakai ROKET!! selamat maju jaya..

apatheia said...

Saya dapat rasakan bahawa terdapat banyak penyangak-penyangk dan samseng-samseng from Celcom Careline yang memberi komen.

Inilah tahap keprofessionalan kerja mereka.
Agaknya setelah bosan merempit, bermaharajalela
membuli pelanggan.

Ini adalah hak seorang pelanggan yang tidak puas hati terhadap layanan yang diberikan.

Be professional - take it as a constructive criticism.
Instead of bullying a customer. You should be bringing up the matter with your management.

If I hope who ever is charge Celcom can read this comments..

It's not surprising why their customer service is so bad.

This is the type of mentality that their hiring. Appalling!

angeL from HeLL said...

apatheia...apatheia...
ternyata ko ni mmg x profersional..

ko tujukan statement ko kt bdk2 careline 2 adalah sesuatu yg melulu.Tindakan melulu adalah bukti seseorang yg x profersional lau pn ko tergolong dlm golongan yg profersional kononnye.

aku mmg ske msuk blog dan kutuk org yg bodoh sombong cm ko.
sia2 jew mak bapak ko anta ko sekolah.buat abis harta mak bapak jew ko belajar.mgkin gak mak bapak ko x ajar ko mengenal org sekeliling ko.

Gelaran samseng 2 hnye utk golongan ko.Org lain bekerja utk cari mkn.ko bekerja utk musnahkan org.

Ko x patut tuju melulu ttg kerja org lain lau ko x dpt buktikn kerja ko skrg ni ckup mulia.lau stakat keje dok mencari kesalahan org lain baik ko jgn tujukan statement ko sape yg baik dan sape yg buruk.

x ade 1 pn makhluk yg sempurna dlm dunia ni.tp x tau laa kot2 ko ni keturunan malaikat reject.

Cube ko ckp ape jawatan ko smpai ko leh anggap keje org lain begitu x smpurna??

Lau ko ni Managing Director mmg malang lh company ko.Teraniaya lh pekrja ko.kne sruh wat keje bkn2.akan lari semua share holder ko psl ko wat keputusan tnpa terima pndangan board of director.

aku rse xde salahnye lau ko selidik dulu keje ko.sumber pendapatan ko,nafkah yg ko bg kt keluarga ko.adakah dr keje yg mulia?..

Lau ko nk ckp Celcom atau maxis atau Digi yg mnyediakan perkhidmatan yg teruk,mmg x salah.cz bisnes adalah mmntingkn keuntungan.x kira secara lngsung atau x.sedangkan pekerja x dpt ape2 keuntungan selain dr cume dptkn gaji yg x seberapa stiap bln.menadah telinga golongan yg x bertamadun cm kroni2 ko.ckup bersyukur ade gak org yg lyn karenah biol korang.pihak pentadbiran xkn amik tau mslh tekanan atau wat kajian ttg feedback pekerja krn takut segala kelemahan terdedah.lau nk tau itulh trade mark company tempatan.x spt company luar cm jepun,US atau eropah.itu pn lau ko dh ckup berpengalaman dlm pelbagai keje ngan company luar atau tempatan.tp lau ko ckp org tertentu yg mnyebabkan service 2 teruk mmg ko ni teruk..sebab 2 aku ckp mmg mbazir jew mak bapak ko anta ko sekolah..

Dalam satu2 company msti ade bberape level yg tertentu.msti ko tau kn cz ko ni pandai..
setiap level ade had tertentu.ade kuasa tertentu.ade juga yg hnye wat keje krn arahan atau pocedure.Bile aku bace statement kroni ko yg "nymphomania" 2 aku nmpk mmg sah korang ni x pnah celik mata dan hati utk amik tau psl heiraki setiap organisasi sesebuah company.

Lau aku dlm bidang logistic,aku ade had kuasa aku utk arahkan staff aku,mane yg boleh mane yg x leh..aku xkn sruh staff aku utk approve custom form 1/2.aku x leh nk sruh staff aku wat report atau approve report utk annual audit.aku xleh nk sruh QA Exec.utk bwk lori anta g inspection.aku gak xleh nk approve Quotation simply jew tanpa dpt confirmation dr Acc.Mgr aku..

Jadi phm2 sendri laa.2 pn lau ko ni x minum terlebih susu kerbau.

angeL from HeLL said...

apatheia...apatheia...
prangai ko ni kn cm pnah aku jmpe,sub-con yg bwk pekrja bangla utk dihantar ke kilang2.(Foreign Worker agent).Mengarah mat2 bangla cm pew ntah.tp ble bangla tnye ttg procedure,kembang kempis hidung nk cover kebodohan diri.jawapan yg di bagi "jgn byk tnye,wat keje sndiri".Mksudnye ko sruh wat pew yg bkn bidang keje yg ko sndiri x pasti betul atau x.

Sudah2 laa.ko nk menyalak cm anjing liar yg dok tepi jln keta lalu jew mnyalak,lori lalu pn mnyalak.x pnat kew?
Cube ko bace statement minah "nymphomania" 2.patut x di hebohkan keje org lain smpai ble golongan bodoh smbong bace mmg rse die lh yg sesempurna manusia yg pnah tercipta.

Lau ko ni org MELAYU mmg leh 2kr bangsa ko kt ic..letak jew bngsa Barbarian kew ok gak..ko ni same gak ngan seko lg minah "nymphomania" aziezah.pic pkai tdung,menggambarkn org yg bersopan santun.Tapi statement mmg cm bangkai babi yg kena rogol.aku yg bkn careliner pn rse tersinggung.Lau pihak lain ade wat silap,contohye ajk masjid kew,tok kadi kew,ustaz2 kew,tok imam kew msti die akan ckp sme gak kot..

kes ko n the gang ni pn cm pnah aku ktuk sorng reporter dr akhbar terkenal.wat rencana psl dunia hiburan underground.mngatakan golongan tersebut sesat,menyembah setan dan jijik secara membabi buta.tanpa ade sebarang bukti kukuh.hnye amik gmbar bberapa shot kt gigs yg nmpk extreme.lps 2 sebarkn propaganda yg dieorg dok puja setan.sedangkan dieorang mempersmbahkn misic utk hiburan,utk meluahkn pandangan,utk berkarya,utk memperkembangkan lg seni dan utk memaparkan music secara universal.tp akibat dari propaganda 2 rmai pemuzik/underground band kena Banned kt gov.tanpa sebab.ade juge yg mempolitikkan music.sedangkan music tidak sekotor politik.Lau pn aku bkn pemuzik aku ttp membela.
Skrg ko n the gang wat perkara yg lebih kurang same dgn tujuan nk tutup periuk ns org lain..don't worry,welcome to Hell.

knight said...

apathiea my brotha...
careliners ni x membuli atau mencerca sesiape..careliners ni hanya manusia yg dibuli dan sentiase mempertahankan hak mereka...mereka dibuli dgn tugas yang sentiase meletakkn mereka ditahap yg tiade jalan keluar..yg ade access jalan keluar hanya celcom...kritikan yg naa bg ni bkn la constructive critcism bro...ini menabur pasir ke periuk nasi orang...bayangkan kalo orang tabur pasir dlm periuk nasi ko..huhuhu..tuhan tu adil kalo diorang nih dibuang kerja ats masalah sekecil nih...anda tunggu balasan tuhan..periuk nasi dgn periuk nasi...mmg cash dier bg..hhuhu

knight said...

hurmm..aku ni bkn la jaat sgt no body perfect and aku ni boleh dikaterkn dikalangan budak2 la..tp kenapa aku leh berfikir lebih jauh dr korang..u must know the consequences..put ur self in their shoes cause this type of propaganda only give them suffer..they live in KL a city that always want cha money and u post this kind of ridiculous..u think they happy but they suffer...one more thing..abt their english..some of them studied abroad and i think their english is tip top...huhuhuh

Inn said...
This comment has been removed by the author.
akio shijo said...

cik serina...
setiap pekerjaan di dunia ade tekanannya..setiap pekerjaan akan terdapat cara yg berbeza untuk melepaskan tekanan..saya nk tau..ade x mereka ini menengking cik? saya tau cik ade tahap kesabarannye dan begitu juga dgn mereka...mereka ini manusia juga same cm cik..klu darah cik berwarna merah same juga mereka..saya harap cik cube letak diri cik di dalam kasut mereka..saya harap cik akan faham ape yg mereka rase...nasihat saya ialah sblm melepaskan amarah kite..igtlah kpd Yang Maha Esa..Dia sentiasa memerhati tingkah laku kite hambaNya..dan jgn lah sakitkan ati org lain lbh2 lagi kpd sesama Islam..melainkan cik bkn beragama Islam la...